WCMS vs Dynweb

Vad är skillnaden mellan ett Web Content Management System (WCMS) och Dynweb? I båda fallen kan du skapa webbinnehåll som kan presenteras i en browser.

WCMS

Ett WCMS t.ex. WordPress eller Drupal används för att skapa webbplatser. I verktygen finns färdiga mallar som underlättar för en användare som på så sätt inte behöver kunna programmering för att sätta upp en hemsida. Men för en mer van utvecklare går det även skapa egna teman eller vidareutveckla befintliga. WCMS används ofta till att skapa webbsidor som presenterar ett statiskt format. Den publicerade versionen behåller sitt format ända tills nästa publicering.

CC Dynweb

CC Dynweb används för att skapa webbapplikationer. Designar gör du direkt i användargränssnittet, m.a.o. du navigerar till er Dynweb-plattform, startar applikationen som ska ändras, startar designläget, justerar och sparar. Förändringarna är genast tillgängliga för användarna.

Om det t.ex. behövs en extra inmatningsruta för att fånga information kan den läggas till direkt med drag- och släppteknik och användarna kan börja använda den omedelbart, allt de behöver göra är att ladda om sidan i sin webbrowser. Dynweb har en massa standardfunktioner för att underlätta och förkorta utvecklingstiden för en applikation. T.ex. inloggning, menyträd, dokumenthantering, rapportutskrifter, stilmallshantering och datalagerhantering (addera, ändra och ta bort data).

Den har dessutom en inbyggd skriptfunktionalitet som gör det enkelt att lägga till affärslogik för t.ex. valideringar när man hanterar dataposter. Du får tillgång till allt vad JavaScript kan tillföra på klienten samt våra JavScriptsfunktioner (ScriptCommands) som hjälper dig att enkelt införa komplicerade funktioner.

Dynweb används inte för att skapa innehåll till er webbsida utan för att skapa webapplikationer som används i er verksamhet.

Det finns mycket mer att berätta om Dynweb, läs gärna mer här eller kontakta oss så kan vi berätta mer!

WCMS vs Dynweb